Startpagina Sitemap

begeleid zelfstandig leren home
opsommingsteken Home
 
opsommingsteken Wat is ...
 
opsommingsteken Waar ...
 
opsommingsteken Didactiek
 
opsommingsteken Overzicht ...
 
opsommingsteken Voordelen
 
opsommingsteken Kalender
 
opsommingsteken Meer info...
 
opsommingsteken Bestellen
 
opsommingsteken Contact
 
Wat is BZL-Digitaal?

Begeleid zelfstandig leren is een lesmethodiek waarbij leerlingen op zelfstandige wijze een stuk leerstof verwerken of inoefenen. Hierbij treedt de leerkracht op als coach en staat in voor de begeleiding van de leerling die iets niet begrijpt. De leerlingen werken de opdrachten op eigen tempo af en de lesmethodiek is uitstekend geschikt om in verregaande mate te differentiëren. Met de hulp van de computer is deze lesmethodiek een zeer aangename afwisseling.

BZL-digitaal is de volledige digitale verwerking van de lesmethodiek begeleid zelfstandig leren. Hierdoor wordt het differentiëren van de leerstof een stuk gemakkelijker en kan het programma een groot stuk van het verbeterwerk op zich nemen. In BZL-digitaal kun je zowel een leerpad als een wiki uitwerken.

De volgende stappen van het leerproces worden in het leerpad verwerkt:
 
opsommingsteken Online aanmaken van het cursusmateriaal. Via een WYSIWYG-editor (What You See Is What You Get) maak je op een eenvoudige manier een mooie cursus met vragen, oefeningen, figuren en nog veel, veel meer.
 
opsommingsteken Het zelfstandig verwerken van de cursus door de leerling. De leerling werkt op eigen tempo en krijgen de nodige feedback door het programma en de leerkracht.
 
opsommingsteken De verbetering van de vragen door het programma of door de leerkracht. Bij verbetering door het programma krijgt de leerling onmiddellijke feedback over de gemaakte fouten en ziet ook de juiste oplossing.
 
opsommingsteken De punten worden bijgehouden en op verschillende wijze getoond. De leerling krijgt een grondig overzicht van punten.
 
opsommingsteken Er zijn voor de leerkracht en voor de leerling vele mogelijkheden tot het geven of krijgen van feedback.

 

 

Nieuws

opsommingsteken BZL-digitaal is één van de goedkoopste digitale leeromgevingen op de markt. Vraag hier de kostprijs aan voor uw groep studenten.
 
opsommingsteken BZL-digitaal: een leerpad met nu 12 verschillende vraagtypes.
 
opsommingsteken Een gratis demo in je school? Vraag het hier aan.

opsommingsteken Nieuw: attituderapport
© 2002-2023 Kris Mostrey

Alle rechten voorbehouden